Mottóm: Az emberi test és lélek csodálatos egységét kutatom, keresem, gyógyítom alázattal és szeretettel a legjobb tudásom szerint.

Hatvani Dorottya vagyok. 2004-ben végeztem gyógytornászként a budapesti Semmelweis Egyetemen. A diploma megszerzése után érdeklődésem a gyerekek ellátása felé fordult. Az első évemet egy vidéki kórházban töltöttem, ahol lényegében a kórház minden osztályán megfordultam, végül a gyermekgyógyászati, ill. felnőtt traumatológia-ortopédia osztályon töltöttem el néhány hónapot. 2005 júniustól egy fővárosi kórházba kerültem, ahol gyerek traumatológiai, gyerek intenzív, gyermekgyógyászati, koraszülött, és PIC osztályon dolgoztam, így többéves tapasztalattal rendelkezem a traumatológia-ortopédia területén, különböző sérülések, törések utáni rehabilitációt végzek.

Az elmúlt közel 10 évben szenzomotoros terápiákat tanultam (TSMST I-II.) és végeztem a gyermekek fejlesztésével foglalkozó BHRG Alapítványnál. Komoly tapasztalatot szereztem organikus idegrendszeri éretlen (megkésett mozgás- és beszédfejlődés, izomtónus problémák, mozgáskoordinációs zavarok, ügyetlenség, egyensúlyproblémák, figyelemzavar, hiperaktivitás, tanulási nehézségek, öntörvényű viselkedés, hiszti, stb.), koraszülött és oxigénhiányos gyerekek kezelésében.

Ezzel párhuzamosan több olyan továbbképzést végeztem, amely mind felnőttek, mind gyermekek mozgásszervi problémájában nagy segítség lehet. Egy budapesti magánrendelőben nagyrészt felnőttek fizioterápiájával foglalkozom, de természetesen ott is elláttam már sok-sok gyermeket.

Rengeteget foglalkozom önismereti témákkal is, mert nincsen test lélek nélkül. Tapasztalatom alapján az emberi test csodálatosan megmutatja a lelki folyamatokat, esetleges problémákat is. Nekem nagyon sokat adott a Hellinger-féle családállítás, rendszerállítás. 2013 nyarán fejezem be a Lélekállítás terapeutaképzést (a Phoenix Stúdióban). Úgy érzem, hogy ezzel még többet adhatok a hozzám fordulóknak.